Gummiband.nu

Rehabband: Gummiband för rehab & sjukgymnastik

Rehabband är lågt belastande gummiband för sjukgymnastik och rehab som hjälper dig att påskynda läkningsprocessen. Men tänk på att du ska öka belastningen i små steg och med stort tålamod.

Tips: Tänk även på att du kan kombinera gummiband. Ett grått och svart gummiband tillsammans ger t.ex. ungefär samma motstånd som ett rött gummiband och ger dig samtidigt större frihet i valet av motstånd.

Gummiband för att sakta öka belastningen

Efter att en skada fått läka är rehabiliteringsträning och återuppbyggnad en viktig del för att få tillbaka optimal funktion i rörlighet, styrka och stabilitet. Träningen påskyndar läkningsprocessen, men tänk på att du behöver öka belastningen i de muskler och leder du skadat med små steg och stort tålamod. Det gör att lågbelastande gummiband är passande för rehab då de hjälper dig att öka motståndet i små inkrement.

Rehabiliteringsövningar med gummiband

Här har vi samlat några vanliga områden och övningar som kan rehabiliteras med gummiband.

Axlar

Axelns led är något som bekymmrar många. Man brukar säga att ju mer komplext något är desto delar finns det som kan skadas, lite så är det med axlarna vars rörelsekapacitet är större än någon annan led i kroppen.

Rotatorkuffen är en muskelgrupp som stabiliserar axelleden och gör bl.a. så att vi kan rotera axlarna inåt och utåt. En övning för att stärka och stabilisera dina axlar är att just utföra den typen av rörelser. Här under ser ni naprapaten Emma Haglund från SmartNaprapati utföra utåtrotationer.Vill ni veta mer om Emma och boka en tid för konsultation om problemen inte blir bättre kan ni göra det på smartnaprapati.se. En mer utförlig guide och fler rehab-övningar för axeln kommer snart.

Fler områden för rehab med gummiband

Fler rehabiliteringsguider kommer inom kort finnas här för dig som har problem i andra leder och muskler.Gummiband - det perfekta träningsredskapet?

De tar ingen plats, de väger knappt någonting och med lite fantasi kan du träna alla muskler i hela kroppen. Oavsett om du är hemma, på kontoret, på resande fot eller på utegymmet kan du använda långa gummiband för att få en ordentlig work-out. Men de är också användbara till stretching och rehab om du återhämtar dig från en skada.